четверг, 7 мая 2020 г.

Принесу тобі, мамо, всі квіти Землі


Наближається зворушливе свято - Всесвітній день матері. Свято найріднішої і найближчої людини, яка дала життя своїй дитині. З нагоди цієї дати у бібліотеці оформлено фотовиставку-позитив "Принесу тобі, мамо, всі квіти Землі".













Минулого і позаминулого року до цього свята учасники творчої майстерні "Умілі долоньки" готували своїм мамам подарунки. Цьогоріч бібліотекар підготувала майстер-клас з виготовлення паперових квітів і із задоволенням ділиться інформацією. 
Тож, до роботи, мої любі "Умілі долоньки"!

Для цього знадобляться наступні матеріали та інструменти:

  • гофробумага в мотку (можна різних кольорів, але обов’язково одна з них зеленого – для стеблинок);
  • клей ПВА;
  • ножиці.
Беремо моток гофробумаги того кольору, якого буде квітка. Відмотуємо невеликий шматок і відрізаємо. Потім слід з одного краю стрічку скрутити і стиснути пальцями. За даною технологією слід змотувати бутончик квітки, але стискаючи лише внизу, а верхні краї залишати вільними. Нижня сторона вироби повинна бути в результаті схожа на тонку паличку. Коли вийде пишна квітка з гофрованого паперу такого кольору шматочком, складеним удвічі, обмотати нижній край, і закріпити клеєм.
Новачкам рекомендується починати робити прості вироби з гофрованого паперу своїми рукамиНовачкам рекомендується починати робити прості вироби з гофрованого паперу своїми руками
Тепер слід з зеленої гофробумаги зробити стебло. Для цього відрізаємо шматок стрічки (до 10 см) і, починаючи з підстави квітки, закручуємо, тільки не роблячи обсяг, а подовжуючи заготовку. В результаті повинен вийти такий повноцінний квітка.
Вийшли гофровані бутончики будуть нагадувати: рожеві – сакуру або квіти абрикоса, а якщо використовувати матеріал червоного кольору – гвоздику, жовтого – кульбаби. Таким чином, застосовуючи вищеописаний майстер клас, можна в результаті створити кольорову композицію з квітів.
Коли вийде пишна квітка з гофрованого паперу такого кольору шматочком, складеним удвічі, обмотати нижній край, і закріпити клеємКоли вийде пишна квітка з гофрованого паперу такого кольору шматочком, складеним удвічі, обмотати нижній край, і закріпити клеєм

Комментариев нет:

Отправить комментарий