вторник, 11 января 2022 г.

З думою про Донбас



 13 січня виповнюється 90 років з дня народження Івана Костирі - відомого в Україні письменника. Літературна діяльність його була тісно пов'язана з краєзнавством, з оспівуванням рідної землі, місцями, де він народився, виріс, жив. Такими місцями стали для письменника Донеччина та Дніпропетровщина. 

За освітою Іван Сергійович був лікарем, тож його лікарський досвід відбився у повістях "Нічні чергування", "Дитячий лікар", "Лікарська таємниця" та в інших. За відображення праці шахтарів у літературі був нагороджений знаком "Шахтарська слава" ІІ і ІІІ ступенів. Письменник є лауреатом літературних премій ім. В.Короленка та ім. В.Шутова.

За своє життя Іван Костиря написав і видав сорок книжок для дітей і дорослих. Особливо знайшла відображення в книгах краєзнавча тематика. У 2002 році вийшли "Думы о Донбассе", які мовою легенд, переказів, оповідок, бувальщини розповідають про Донецьку землю, її природу, минуле й сучасне, її людей.

В бібліотеці оформлено тематичну полицю "З думою про Донбас", яка присвячена нашому землякові, невтомному співцю нашого краю Івану Сергійовичу Костирі.





Комментариев нет:

Отправить комментарий